Totalt: kr0.00

I den sjunde omgången av det sydamerikanska kvalet till Mexico City World Cup 2026 besegrade Brasilien Ecuador med 1-0 hemma i Curitiba, vilket framgångsrikt avslutade den tidigare tre-matchers förlustsviten. Efter denna strid steg Brasilien till fjärde plats i ställningen, medan Ecuador sjönk till sjätte plats.

Mindre än en minut in i matchen blev Rodrigo, iklädd Brasilien tröja, kränkt bakifrån av motståndarens försvarare när han bröt igenom med bollen, och fick en frispark på främre plan. Rodrigos frispark skickades till framför mål, och Casemiros nick var något högre än ribban. I den 12:e minuten fick Brasilien ytterligare en frispark på förstaplatsen. Vinicius försökte skjuta direkt, men kraften var otillräcklig och räddades enkelt av motståndarens målvakt.

I den 22:a matchminuten fick Vinicius ett genomspel från mittfältet och kom in i straffområdet ensam, men det sista steget i bollkontrollfelet blockerades av motståndarens målvakt. Brasilien gjorde ett inlägg från det högra hörnet, och den ecuadorianske försvararen rensade bort bollen från baslinjen. I den 30:e minuten gjorde Paqueta ett inlägg från höger, och Rodrigo vände och sköt efter att ha tagit emot bollen längst fram i straffområdet. Bollen drog en båge och gick in i nätet, och Brasilien ledde med 1-0.

I den första halvlekens stopptid gjorde Brasilien en lång passning från höger, och Rodrigo, iklädd en brasiliansk fotbollströja med tryck, gjorde ett inlägg från bottenlinjen, som blockerades av motståndarens försvarare. I den 3:e minuten av stopptid kontrade Ecuador, gjorde ett inlägg från vänster, och Caicedos enda skott i straffområdet räddades av Alisson, och det efterföljande tilläggsskottet räddades av Casemiro. I slutet av första halvlek ledde Brasilien med 1-0.

I den 61:a minuten av andra halvlek gjorde Ecuadors Estupiñan ett inlägg från vänster, och den brasilianske försvararen rensade bort bollen, och Valencias långskott missade. I den 67:e minuten gjorde Rodrigo ett inlägg från vänster, och Paquetas volley från utsidan av straffområdet blockerades av motståndarens försvarare. I den 73:e minuten dribblade Vinicius förbi motståndarens målvakt i straffområdet, men vinkeln var för liten och skottet gick i sidnätet. I den 80:e minuten samarbetade Mesado och Yeboya, och Yeboyas nick svängde tillbaka, och volley högst upp i bågen var något av.

Till slut besegrade Brasilien Ecuador med 1-0 med Rodrigos segermål, vann denna avgörande match och återvände till de fyra bästa i VM-kvalet. Denna seger höjde inte bara moralen i det brasilianska laget, utan lade också en bra grund för laget i nästa match.